18:00

Kungsörs BK U23

Referat: IK Oden U23 - Kungsörs BK U23

Bottenmöte i U23-serien. båda lagen hade noll poäng inför denna match. Dessutom vår enda hemmamatch i serien som blev konstig efter att fyra lag hade hoppat av.
Kungsör inledde bäst med snabbt spel och hög press, även om vi försvarade oss bra. Mållöst till dryga halvtimmen då Kungsör gjorde 0-1 på ett inlägg från höger som nickades i mål vid bortre stolpen.
Men vi kom tillbaka och skapade flera kvitteringslägen på bra slagna hörnor av Osama, dock saknades modet att offra sig i nickduellerna. Dock kom en rättvis kvittering på straffspark efter att Jocke blev fälld på väg igenom. Keyse tog hand om den och placerade ett hårt skott nära vänstra stolpen i mål.
1-1 i paus var rättvist sett till spelet.
Händelser i första halvlek:
4' Farligt inlägg av Kungsör som Anton räddar i en trång situation med massvis av spelare runtom.
9' Friläge för Kungsör efter att Ronaldo tappat bollen i farligt läge, skottet går tät över
23' Snabb frispark av Mustafa till Jonas på högerkanten som slår ett inlägg mot bortre där Filip sånär stöter in bollen men en försvarare hinner täcka ut den
31' 0-1 Kungsör på inlägg och nick i mål
37' Bra hörna av Osama som skarvas mot mål och Rasmus är jättenära att få in bollen som rensas bort på mållinjen
38' Återigen en bra hörna av Osama och denna gång håller den på att gå in direkt men en back nickar bort den på mållinjen
41' Oden får straffspark när Jocke fälls av målvakten på väg igenom. Gult kort på målvakten dessutom
41' 1-1 Oden på straffspark genom Keyse
42' Bra crossboll av Kungsör som en spelare plockar ner, tar sig förbi Mustafa och skjuter men Anton gör en fantastisk räddning till hörna
44' Calvin + nr 10 i Kungsör får varsitt gult kort efter inbördes tjafs
45' Samuel slår en för lös bakåtpassning högt uppe på Kungsörs planhalva, kontring uppstår och Rasmus tar ett gult kort för laget när han stoppar en motståndare med en höfttackling

Anton räddar ett friläge i början av andra halvlek men sen tar vi över matchen. Jocke ger oss ledningen med 2-1 efter retur på Jonas skott, bra inlägg av Osama leder till målet. Vi har sedan flera lägen att punktera matchen men blir lite väl offensiva och överger vår spelidé. Kungsör som har en snabb forward i nr 5 utnyttjar det och sätter direktbollar mot honom så fort vi tappar bollen. De kvitterar till 2-2 just på en sådan kontring och skott i mål av nr 5.
Matchen ser ut att sluta oavgjort vilket hade varit ganska rättvist sett till spelet. Tyvärr så slarvar vi sista 5 minuterna och släpper in två mål efter att hållt i bollen för länge samt slagit grova felpassningar. Första gången leder det till straffspark för Kungsör som de utnyttjar genom att göra 2-3 med fem minuter kvar.
Vi ställer om och flyttar upp folk men spelar ganska slarvigt och istället kontrar Kungsör in 2-4 i slutminuterna och återigen var det deras snabbe nr 5 som gör målet.
Ett snöpligt slut på en match där jag ger laget godkänt i 85 minuter.
Händelser i andra halvlek:
52' Kungsör får ett friläge och Anton gör en fenomenal benparad på skottet till hörna
58' 2-1 Oden genom Jocke (assist Jonas)
64' Bra frispark av Osama som touchas av en motståndare till hörna
65' Hörna av Keyse som nickas ut ur straffområdet till Rich som skjuter ett hårt vänsterskott som målvakten räddar
66' 2-2 Kungsör
67' Gult kort på Kungsörspelare som fäller Ronaldo på väg igenom
68' Ännu en bra frispark av Osama, bollen slås bort till Ronaldo som skjuter ett bra skott som målvakten räddar
82' Gult kort på nr 9 i Kungsör för protest mot domslut
85' 2-3 Kungsör på straffspark
90' 2-4 Kungsör

Matchens lirare i IK Oden: Keyse spelade stabilt på centrala mittfältet, vann mycket boll och hade en hel del fina framspelningar, samt en bra slagen straffspark i mål!